vrijdag 21 juni 2013

Goede wil

Stichting doet een beroep op de goede wil van de gemeente.
De restauratie van de Berkhouter kerk is afgerond en het geheel ziet er als een plaatje uit. Dhr van Vollenhoven heeft op 12 april de officiĆ«le opening verricht, waarmee een lange periode van voorbereidingen is afgerond. Met de restauratie is een totaal bedrag gemoeid van € 895.000- , daarvan is op 24.300- na alles gedekt door subsidies en fondsen.                                                                                                                                         
Nu doet de stichting een beroep op de goede wil op de gemeente om dit bedrag te financieren. De gemeente heeft zeker goede wil, maar is die hier zo noodzakelijk? Eenieder die een subsidie aanvraagt, dient bij de aanvraag een financieel jaarverslag te overleggen om aan de voorwaarden te voldoen.                                                          
In dit geval wordt niet aan die voorwaarde voldaan en kunnen de raadsleden niet beoordelen of die steun werkelijk nodig is. Het is algemeen bekend dat de kerk gronden in eigendom heeft en verkopen hebben gedaan die ook aan de restauratie besteed konden worden.                                                                                                            
Wanneer deze aanvraag wordt gehonoreerd, kan de gemeente zich gaan opmaken op vele beroepen op goede wil. Maw een precedentwerking ligt hierbij om de hoek

Geen opmerkingen:

Een reactie posten