dinsdag 17 februari 2015

Distriport

Uitspraak gerechtshof Amsterdam
De provincie hoeft een schadeclaim die twee projectontwikkelaars hadden ingediend over het geplande bedrijventerrein Distriport bij Berkhout niet te betalen. Dat heeft het gerechtshof in Amsterdam vandaag bepaald.

In 2011 zegde de provincie de samenwerking met deze ontwikkelaars (De Peyler en Zeeman) op omdat ze de grond die ze aan Noord-Holland om fiscale redenen hadden verkocht, niet wilden terugkopen.

De provincie hield de grond vervolgens zelf waarna de ontwikkelaars naar de rechter stapten. De provincie deed echter hetzelfde en won de rechtszaak in mei 2013. Die uitspraak is nu dus ook in hoger beroep bekrachtigd. Het gerechtshof heeft de De Peyler en Zeeman veroordeeld tot het betalen van een voorschot van bijna 2,3 miljoen euro. Hoe hoog de uiteindelijke claim van de provincie wordt, is nog niet bekend


Gedeputeerde van Economische Zaken, Jan van Run is tevreden met de uitspraak, maar betreurt de gang van zaken: "Liever hadden wij gehad dat in goede samenwerking tussen 2008 en 2010 Distriport gerealiseerd was. Wij hebben de samenwerking beƫindigd omdat de afspraken niet werden nagekomen. Gelukkig heeft de rechter nu opnieuw bevestigd dat de provincie daarmee juist gehandeld heeft."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten